.

loading icon

Frank van Pamelen

Ex-stadsdichter werkt aan internationale doorbraak

Onontgonnen gebieden voor Frank van Pamelen

Gilaworks maakte met Frank van Pamelen in opdracht van de stadsdichter van Tilburg, Martin Beversluis, deze korte film voor de video-installatie “Between YOU&ME” (het mega videoscherm voor het Factorium gebouw aan het Koningsplein in Tilburg).

Het nieuwjaarsgedicht van  Martin Beversluis en de 7 Loveboat⁷ gedichten waren de eerste gedichten die getoond werden.
Begin februari was de beurt aan Esther Porcelijn. Met  Frank van Pamelen sluiten we het project af.

Frank van Pamelen werd op 17 juni 1965 geboren in Terneuzen, studeerde Letteren aan de Katholieke Universiteit Brabant en is schrijver, dichter en kleinkunstenaar. Hij woont met vrouw en dochters in Tilburg.
Hij was stadsdichter van Tilburg van 2007 tot 2009

Hij schrijft cabaretpogramma’s, musicals, jeugdboeken, kinderliedjes, columns, gedichten en teksten voor radio en televisie. Op 17 november 2015 verschijnt zijn eerste literaire thriller.

Zijn werk was te horen en te lezen bij o.a. De Tweede Ronde,  Brabants Dagblad, Trouw, Ook Dat Nog (KRO), VOF de Kunst, Vroege Vogels (VARA), NRC Next, Theater van het Sentiment (KRO), Dit is de Dag (EO) en Cappuccino (NCRV).

Zijn boeken verschijnen bij Ambo|Anthos (literaire thriller), Leopold (jeugdboeken) en Nijgh & Van Ditmar (light verse).

Frank van Pamelen won de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival (1995), de Zilveren Reissmicrofoon met het radioteam van KRO’s Theater van het Sentiment (1999), de Kees Stipprijs voor zijn lightverse-oeuvre (2005) en de Tilburg Trofee voor verdiensten in zijn woonplaats.

Zie ook artikel Brabants Dagblad en artikel Tilburgers.

Gilaworks:

  • video
  • panorama fotografie
  • editing
  • after effects
« | »