.

loading icon

Stadsdichters op Megascherm

En via je smartphone ook te horen!

Gilaworks maakte met de Stadsdichters Frank van Pamelen, Esther Porcelijn en Martin Beversluis 3 korte films voor de video-installatie “Between YOU&ME” (het mega videoscherm voor het Factorium gebouw aan het Koningsplein in Tilburg).

Gilaworks:

  • productie
  • video
  • after effects

Het nieuwjaarsgedicht van  Martin Beversluis en de 7 Loveboat⁷ gedichten van álle stadsdichters waren de eerste gedichten die getoond werden. Begin februari was de beurt aan Esther Porcelijn. Met  Frank van Pamelen werd het project afgesloten.

De uitdaging bestond er uit de teksten min of meer leesbaar te tonen op het megascherm. Omdat hier geen geluid te horen is bedachten we er er de phonetry app bij om kijkers via hun smartphone in staat te stellen naast de visuals ook de voordracht te horen. Op het scherm wordt aan het einde van ieder filmpje een QR code getoond welke de kijker kan scannen, hierna wordt de versie met geluid getoond. Hieronder zijn de geluidssversies ook te bekijken en beluisteren.

Zie ook artikel Brabants Dagblad en artikel Tilburgers.

 

Gilaworks introduceerde november 2016 het plan om met de stadsdichter Martin Beversluis content te maken voor het Between You&Me (bij Factorium) ledscherm, een urban screen, dat dient als geluidloos’ platform voor videokunst.

Met een QR code verwerkt in het gedicht-filmpje kon je online bij de versie met geluid komen.
Een erg goed plan, onvermoed heel geschikt voor het platform, dat graag dient als laboratorium voor dergelijke nieuwe ideëen.

Na de eerste 2 films in opdracht van Martin Beversluis (“Loveboat” en “Lucht verplaatsen”) volgden nog 2 dichtfilms (Esther Pocelijn “Ik zit in mezelf” en Frank van Pamelen “I never”).

Ik kan het alleen maar toejuichen dat dergelijke initiatieven de weg vinden naar dit Tilburgs platform. In de toekomst ontvang ik graag meer van zulks

Inge Riebeek

Curator ledscherm digitaal platform voor videokunst in Tilburg, Between You&Me

« | »