Dit is niet de High Tech Campus in Eindhoven

23 nov 2021 | stories

Deze foto is niet gemaakt op de de High Tech Campus in Eindhoven maar op het Cambium College in Zaltbommel. Afgelopen vrijdag ben ik daar begonnen als Surveillant; lowest in rank op een VMBO dus.

Lees verder ↓

Deze foto is niet gemaakt op de de High Tech Campus in Eindhoven maar op het Cambium College in Zaltbommel. Afgelopen vrijdag ben ik daar begonnen als Surveillant; lowest in rank op een VMBO dus.

Wat is het geval?

Kijk even mee naar mijn recente projecten: Fase 1 van PASSAnT is voltooid en ligt tijdelijk stil. De eigenaar van Traject Consult heeft het bedrijf verkocht en de nieuwe holding heeft een eigen IT-afdeling, die mij niet nodig vindt. ‘We nemen de Traject Consult Academy graag over, maar…’ . En tenslotte onze Europese-subsidieaanvraag voor CallForTrust (waar we dankzij een subsidie van het SIDN een jaar aan konden werken) is slechts op 10 van de 14 punten goedgekeurd en feitelijk dus afgewezen.

Pas in september 2022 komt er een PASSAnT 2.0, Traject Consult is definitief afgelopen en met een aantal professoren zit ik nu als ‘vrijwilliger’ in de denktank om ons projectvoorstel te verbeteren om een 2e gooi te doen naar een Europese subsidie in 2022. Voeg daar nog enkele opdrachtgevers aan toe die niet aan hun financiële verplichtingen hebben voldaan en je snapt waarom ik er een baantje bij nodig heb.

Ondanks het feit dat mijn werk voor het Cambium College uit nood is geboren had ik er toch erg veel zin in, met name om te kijken hoe ik me tot de jongelieden zou verhouden. Nou, de allereerste dag afgelopen vrijdag was enorm leuk. Ik maakte kennis met enkele andere conciërges, een aantal docenten en, niet onbelangrijk enkele leerlingen.

Tegenwoordig wordt van de volledige staf van de school een zekere pedagogische benadering verwacht. Waar vroeger de conciërge vaak ook klusjesman was, worden dat soort taken nu meestal aan het bedrijfsleven uitbesteed. Nu heb ik geen pedagogische graad maar moet ik het van mijn ‘natuurlijk, en vriendelijk overwicht’ op de jongelieden hebben en dat ging op de eerste dag al wonderwel. Toen ik toezicht moest houden op een ‘strafklant’ die van de P.M (pedagogisch medewerker) de containers op het schoolplein leeg moest maken ging het eigenlijk als vanzelf; een praatje, beetje zorgen dat hij zijn taak goed deed en vooral vriendelijk blijven. Toen de jongen op de terugweg de vuilniscontainer in de gang zette hoorde ik hem zeggen, tegen zijn vrienden die op de trap zaten: “De nieuwe conciërge is helemaal ok”.
Geslaagd dus.

Bij de foto’s

De foto’s zijn gemaakt in het gedeelte van de school waar 8e-groepers (laatste klas lagere school) kunnen kennismaken met wat je allemaal op het Cambium College kunt leren. Er staat zelfs een miniatuur GreenScreen- installatie, dus wie weet ga ik daar nog eens lesgeven. De ruimte is hagelnieuw en de schilder maakte nog een spellingsfout; die wordt nog verbeterd.  😉