Amiga de Pollepel

Toen ik op de kunstacademie zat deed ik vrijwilligerswerk bij de Pollepel. Ik mocht jaren later een bedrijfsfilm voor hen maken.

Vanwege de privacy van de personen die in de film voorkomen is deze hier niet ontsloten. Alleen de intro-animatie is te zien. Paul Hagenaars tekende voor de gitaarmuziek bij de film.

Dat waren nog eens tijden, op de Amiga 1200 animaties maken! Een kleine proeve kon je al zien met het geanimeerde schilderij van Vincent van Gogh, en de Karaoke letters verderop bij Tilburg DèGaoNogaal. Later maakte ik  lopende-kamelen-titels voor de registratie van Marco Polo in het Willem II stadion. Ook bij andere films animeerde ik er op los, zodanig zelfs dat mijn toenmalige Amiga (=vriendin) zich tot computer-weduwe verklaarde. Hét klapstuk uit die tijd was toch wel  het verbeelden van de Pollepel die de met liefde bereidde maaltijden uitserveert. Een 3d animatie voordat dat officiëel kon 😉


Geplaatst op

in

Tags: