Over Gilaworks

Tom Pijnenburg maakt onder de bedrijfsnaam Gilaworks naast films en animaties ook websites. Deze zaken kunnen bij elkaar komen als het grotere projecten betreft.

Dankzij een uitgebreid netwerk in zowel de media als de ICT kunnen wij met de klant meeschakelen.

Wil je eens met me sparren, neem dan contact met me op.

Gilamonster

(update 17 aug. 2018) Nét nadat Gilaworks hier afscheid nam van een onderdeel van haar logo, namelijk het Gilamonster maakt onze favoriete hagedissoort nog een soort van cameo appearance bij ‘Better Call Saul’. Van deze geweldige prequel van Breaking Bad kunnen we nu seizoen 4 op Netflix bekijken. Het Gilamonster is het koosdiertje van de oprichter van Gilaworks.

Gekkenwerk

Niet zo heel erg lang nadat Gilaworks was ‘opgericht’ vertelde een Indonesische schone dat ‘Gila’ in het Maleis ‘Gek’ betekent. Wat een verassing, daarmee hadden we per ongeluk een wel heel erg mooie naam te pakken. Gilaworks vrij vertaald Gekkenwerk. Werken in de mediawereld heeft absoluut iets van gekkenwerk. Zijn het niet de vaak bonte mensen voor de camera dan toch zeker ook de sjouwers achter en naast de camera.

Gezamenlijk

Dankzij een project met Stadsdichter Martin Beversluis was Gilaworks in staat de ‘gekte’ in de naam Gilaworks uit te diepen door een gedicht van en met Frank van Pamelen te ‘verfilmen’. Voor Between YOU&ME, beter bekend als het Factorium scherm maakte ik begin 2017 3 animaties van gedichten van en met Tilburgse stadsdichters.