Nightclubbing ft Dorona Alberti

Popmuziek en poëzie

Gilaworks organiseerde met Stadsdichter Martin Beversluis de avond “Nightclubbing”. Dichters en performers brachten een eerbetoon aan de grote schrijvers in de “popmuziek”. Na de toekenning van de Nobelprijs voor literatuur aan Bob Dylan mogen we voortaan van “Grote Schrijvers” spreken als we het over (sommige) songwriters hebben.

Dankzij de samenwerking met Stadsdichter Martin Beversluis en Jazzpodium ParadoX kon Gilaworks een mooi programma samenstellen waarbij we dichters en performers uitdaagden zich te verhouden tot teksten uit de wereld van de popmuziek en de poëzie. Dat leverde interessante ver- en hertalingen op als ook prachtige interpretaties.

Muzikale leiding: Rogier Telderman

Martin Beversluis, de huidige Stadsdichter van Tilburg vertaalde de tekst: Word of advice for young people van William Burroughs
Dorona Alberti bracht zowel vertrouwd materiaal (van haar band Gare du Nord) als nieuw materiaal. Esther Porcelijn en Jeroen Geurts gingen onder meer aan de slag met Tom Waits. Rogier Telderman – piano Bart van de Sande – gitaar Lucas Beukers – bas.